Världens bästa kaffekokare?

Världens bästa kaffekokare?

Grå bild med text om världens bästa kaffekokare

Om ni har $25,000 som ligger och skräpar och vill ha perfekt kaffe så kan ni köpa den här roboten/kaffekokaren. Roboten som är framtagen för kaffebarer kan göra 120 perfekta koppar kaffe i timmen så att till och med de värsta kaffegourmeterna nickar uppskattande. Kunden knappar in sin order på en digital platta och får ett SMS när kaffet är färdigt.

Bakom Café X, som tillverkaren heter, finns en ung tidigare student vid Babson College vid namn Henry Hu och jag får säga att idén inte är dum. Det att någon står och gör kaffe i flera timmar om dagen är ju hur som helst helt galen. Sådana saker kan en robot/kaffekokare klara mycket bättre. Det är i själva verket tortyr för kunden eftersom baristan aldrig någonsin klarar av att hålla jämn kvalitet på det han eller hon gör, eller så glömmer han eller hon bort vilka beställningar han eller hon har fått och kaféer brukar inte veta vilka kaffesorter du har beställt tillbaka i tiden.

Även om roboten gör det mesta själv så måste den underhållas – av en människa. Roboten måste rengöras och kaffebönor och mjölk behöver fyllas på minst en gång om dagen.

Jag skulle i alla fall vilja ha en sådan kaffekokare där hemma.

Prenumerera på RSS