Var lycklig och lev längre

Var lycklig och lev längre. Jag vet att de flesta av mina inlägg om sönderfall och undergång, men det är väldigt långt från den jag är personligen. Därför tänker jag försöka lyfta lite mer positiva nyheter här på bloggen och den första kommer att handla om en ny studie från den amerikanska tankesmedjan Brookings.

Blå bild med text om att vara lycklig och leva längre

I studien så tittade författarna på hur familjefäder och familjemödrar överlevde genom åren. De fick också svara på frågor om hur de mådde och hur de såg på framtiden. Av de som hade en pessimistisk syn på livet så var det 74,8 procent som var döda medan det bara var 68,9 procent av dem med en optimistisk syn på livet som var döda.

Författarna förklarar resultaten med att optimistiska människor investerar mer i sig själv och i sina utbildningar, tenderar att röra sig mer och äta bättre, medan pessimistiska människor ofta äter sämre och röker.

Det som är överraskande med studien är hur optimistiska fattiga minoriteter är jämfört med sämre utbildade vita. Vi hör ju en massa om opiatkrisen på den amerikanska landsbygden men de här resultaten talar delvis om en annan verklighet. I det senaste numret av tidskriften The Atlantic så reser journalisten James Fallows runt i USA och ser början på en nytändning.

Personligen så tror jag att det har med den starka ekonomin att göra.

Prenumerera på RSS