Trumpsnasket

Idag tänkte jag begrava mig i det ständigt pågående Trumpsnasket. Till hjälp tar jag den bästa podcasten jag har hittat, Trumpcast, som finns och hämta på mediehuset Slate. Podden presenteras av journalisterna Jacob Weisberg och Virginia Heffernan som båda två är väldigt kritiska mot Trump, hans lögner och hans förmåga att hitta på politiska förslag innan han presenterar dem som officiell politik.

Grå bild med text om trumpsnasket

Idag handlar det om en artikel jag läste i tidskriften The New Yorker som handlar om ett sidospår till historien om porrskådespelerskan Stormy Daniels. Trump ska enligt uppgift ha haft en sexuell relation med Stormy Daniels och han ska tydligen ha betalat henne $130,000 för att hålla tyst. Pengarna ska ha betalats ut via Trumps advokat/fixare Michael Cohen. Den historien har varit känd ganska länge.

För ungefär en månad sedan så publicerade The Wall Street Journal en artikel där de skrev att det fanns en annan nakenmodell som Cohen hade betalat pengar till. Det skulle enligt Wall Street Journal ha varit en Kalifornisk miljardär vid namn Elliot Broidy som gjort nakenmodellen Shera Bechard gravid och som Michael Cohen hade betalat $1,6 miljoner för att hon skulle hålla tyst om vad hon hade varit med om.

Artikeln i New York Magazine ifrågasätter nu att det skulle handla om Elliot Broidy överhuvudtaget. Han är en 60-årig entreprenör som lever i ett tillsynes lyckligt äktenskap utan att ha visat några tendenser på otrohet tidigare. Därför frågar sig artikelförfattaren Paul Campos om det verkligen var Broidy det handlade om. Istället vore det betydligt mer logiskt om det handlade om Trump själv.

Innan jag läste artikeln så trodde jag nästan inte alls på historien, men efter att ha läst artikeln så tror att det är sant att det är Trump själv som står bakom. Han har ju en historia av att ha haft affärer med porrstjärnor och sedan betalat ut stora summor för att de ska hålla tyst. Självklart tycker jag att det här är underhållande – annars hade jag inte följt det med sådant intresse. Jag undrar dock ibland om det inte vore bättre att helt koppla ner och inte följa några nyheter om Trump överhuvudtaget.

 

 

Prenumerera på RSS