Trumps stora problem

Idag tänkte jag att tala om Donald Trumps stora problem nämligen advokaten Michael Avenatti. Avenatti är som bekant advokat för porrstjärnan Stormy Daniels som Trump hade ett sexuellt förhållande med för lite mer än tio år sedan.Blå bild med text om Trumps stora problem

I en intressant artikel på tidskriften Slate så skriver Jacob Weisberg om hur Avenatti kan komma att få Donald Trump att avgå. Det som hände var att Stormy Daniels bytte sin advokat Keith Davidson mot Avenatti och satte där in en ny dynamik i hela Trumpsagan.Weisberg säger så här:

Avenatti har i två månaders tid gillrat fällor för Trump som Trump gång på gång har fallit i. Avenatti vann nyligen ett tvistemål från pappersfirman Kimberly-Clark, men han gör inte det han gör för pengarnas skull. Istället så representerar han verkligen Stormy Daniels på bästa sätt, vilket har gjort att han har fått stjärnstatus i de amerikanska nyhetsstudiorna. I studion så svarar han glasklart på frågor och om Robert Mueller (specialåklagaren som utreder Trumps Rysslandsaffärer. Min kommentar) är tyst som en mus så Avenatti Muellers totala motsats. Han tar risker och bryter mot regler. Han får sin energi från att förolämpa motståndaren och att inta teatraliska hållningar när de svarar patetiskt på hans inspel.

Det verkar dessutom som att Avenatti håller på att bli ännu vassare än Trump när det gäller twitter. Det han gör är att han sätter upp snaror som bara har två möjligheter och som Trump och hans folk inte är smarta nog att ta sig ur. Dessutom så har en förmåga att droppa nya nyheter om hur Trump eller hans advokater har gjort gjort något olagligt varje dag.

Trumps stora problem är kanske inte Ryssland utan en advokat!

 

 

Prenumerera på RSS