Kunstler om media

En av de Trump-supportrar som jag läser är James Howard Kunstler. Tekniskt sett så är Kunstler självklart inte Trump-supporter – han brukar säga att han inte röstade på mannen och därför inte ansvarig för vad han gör – men i huvudsak så håller Kunstler med Trump på många politikområden.

Grå bild med text om Kunstler om media

Om ni mot förmodan följer med i turerna runt Trumps förmodade maskopi med Ryssland under presidentvalet 2016 så vet ni att en av huvudpersonerna heter Robert Mueller – tidigare chef för den federala polisen, FBI – och numera utsedd till specialåklagare för Trump-kampanjens förmodade koppling till Ryssland. Mueller håller oförtrutet på att ta reda på om olagligheter har begåtts medan media hejar på honom.

Ända sedan Trump blev USA:s president så har välrespekterade tidningar som Washington Post och New York Times bedrivit kampanjer för att smutskasta president Trump, hans administration och också hans intelligens. Mycket av det som sägs i amerikanska media är korrekt – Presidenten har exempevis svårt att hålla sig till sanningen när han talar, men det diskvalificerar honom inte som ledare.

Tvärsom, påpekar Kunstler, så är det här ett sätt från det amerikanska etablissemagets sida att försöka att göra sig av med Trump, som de upplever inte lever upp till det som krävs av en amerikansk president. Det är bara det att det inte fungerar utan  bara stärker Trumpsupportrarna. Problemet är att den amerikanska “djupa staten” har så mycket fuffens för sig att det räcker och blir över och Mueller som tidigare FBI-chef representerar allt det här.

Själv skulle jag gärna ha velat se en ärlig debatt om presidenten, Vita Husets syn på handelstullar och USA:s fortsatta roll i världen, men det enda vi har är en massa oljud.

Vi får se hur det går.

 

 

Prenumerera på RSS