Fundamental analys av Kindred Group, Plc (KINDSDB)

Kindred Group, Plc (KINDSDB)

Grå bild med Kindreds logotyp med text om Kindred.

Beskrivning:

Kindred Group, Plc är ett nätspel-bolag som består av 13 olika märken såsom Unibet, Maria Casino och Stan James. Aktien handlas på Stockholmsbörsen men bolaget har sitt säte på Malta.

 

Värdering:

Kindred Group är värderat till 22.6 gånger förra årets resultat. Ett PE-tal över de senaste tre årens resultat hamnar på 24.5. Eftersom företaget har en massa immateriella tillgångar så blir det egna kapitalet (enligt definitionen) negativt. Därför blir ett pris till eget kapital också meningslöst.

Resultat:

Resultathistoriken ser bra ut med genomgående jämna resultat över tid. Resultatstabiliteten ser också bra ut utan enstaka år med förlust.

Balansräkning:

Företaget har ett negativt rörelsekapital 63 miljoner pund vilket naturligtvis inte är bra. Det här säger mig att de blir tvungna att gå ut och låna pengar under det kommande året för att betala sina skulder. Skuld till eget kapital hamnar på 0.8, ett tal som i och för sig är förknippat med låg risk.

Kassaflöde och utdelning:

Det fria kassaflödet hamnar på 110 miljoner pund vilket motsvarar 48 pence per aktie. Utdelningshistoriken ser också bra ut med oavbrutna och ökande utdelningar i mer än tio år.

Sammanfattning:

Marknaden är villig att betala mycket för Kindred Group. Det tycker jag inte det är värt.

 

Uppdatering, 171214

Sedan vi senast tittade på Kindred så har aktien stigit med ungefär 15% och är nu ännu mer övervärderad än tidigare. Över 2016 års resultat så är PE-talet 27,7 och om vi räknar med att företaget kommer att tjäna 39 pence under 2017 så hamnar PE-talet på 25,9. Det här är alltför högt.

 

Med detta sagt så är företaget ändå välskött. De har en fri kassaflödesavkastning på 4,8% vilket är i linje med många av konkurrenterna. Resultatet i förhållande till det egna kapitalet är 32% vilket får sägas vara ett ypperligt värde och skulderna i förhållande till det egna kapitalet är lågt på 0,9 vilket är helt i linje med jag tycker är acceptabelt.

 

Sammanfattning:

 

Slutsatsen måste bli att Kindred Plc. är alltför dyrt i förhållande till det man får för pengarna.

 

Om ni vill så kan ni läsa mina analyser på engelska här.

 

Prenumerera på RSS