Hur länge kan guldet ignoreras?

Guld och guldgruvor har i stort sett varit i stiltje sedan 2011 när guldet gick upp till mer än $1900 unset. Så hur länge kan guldet ignoreras?

Weekly chart of the ETF GDX (for gold miners). The chart goes back all the way to 2009 until now. The base is contained within the rectangle.

Sedan 2011 har det ihärdigt byggt på sin bas och med undantag av en kort period 2016 så har guldet i stort sett rört sig i vertikal riktning. Det är precis en sådan total glömska vi vill se, när alla tror att inget kommer att hända som det kommer att explodera. Det är precis det som jag tror kommer att hända här framöver.

Nyckeln är som så ofta annars dollarn. Den har konstigt nog inte rört på sig sedan Trump började hota med handelskrig, men det tror jag bara är en tidsfråga. När den väl börjar röra på sig framöver så är jag övertygad om att guldet kommer att följa med. Går dollarn upp så kommer guldet att gå ner, och vice versa. Själv är jag övertygad om att den kommer att gå upp, mer ur en teknisk synvinkel så går det inte avgöra mellan de två.

 

Prenumerera på RSS