Finns det en framtid för kött?

Framtid för kött. I en intressant artikel på sidan Livekindly så står det att läsa att Tyson Foods nu har köpt in sig i det israeliska uppstartsbolaget Future Meat Technologies (FMT) för 2,2 miljoner dollar.

Blå bild med text om framtid för kött.

Vad är då Future Meat Technologies och varför är det här intressant?

För det första så är Tyson Foods en av USA:s största köttproducenter och FMT tillverkar konstgjort kött.

Det här är en viktig indikation på att världen nu långsamt håller på att gå över till vegetariska alternativ till kött. Kött är ju annars den enskilt största klimatboven som vi har och enligt Oxford Martin School skulle Storbritanniens utsläpp av växthusgaser minska med 63 procent om de gick över till en mestadels vegetarisk mathållning.

Köttet som FMT har tagit fram används redan på Israels bästa krogar och de ska enligt uppgift smaka alldeles utmärkt.

Köttet är iochförsig dyrt just nu (det kostar ungefär 800 dollar kilot), men företaget räknar med att priset kommer sjunka 100 gånger under nästa år till 8 dollar kilot. Produktionen väntas gå ifrån några få kilo per vecka till flera ton per vecka nästa år.

Det jag tycker är intressant med det här är att det finns olika smaker på köttet och man kan välja på allt ifrån kyckling, griskött till nötkött. Jag tänker att det vore en perfekt produkt i korv och charkuterier.

 

Prenumerera på RSS