Dividend aristocrats

Ett bra sätt att investera sina pengar är naturligtvis att köpa aktier som ger en hög och kontinuerlig utdelning. I USA så finns det som heter Dividend Aristocrats och som har en historia av att betala ut höga utdelningar över tid.

Grå bild med texten "Dividend aristocrats"

De kriterier som används för att vara med i Dividend Aristocrats är att:

Nu finns det inte någon riktig ETF för den här typen av aktier, men det som kommer närmast är en ETF som heter PEY.

Så här ser en graf ut över prisrörelserna per vecka för PEY:

Graf över den ETF som följer högt presterande utdelnings-aktier i USA. Det 50-veckors löpande genomsnittet är i blått och det 100-veckors är i vitt. Godtyckligt utmärkta raka trendlinjer är också i vitt.

Figur 1. Graf över den ETF som följer högt presterande utdelnings-aktier i USA. Det 50-veckors löpande genomsnittet är i blått och det 100-veckors är i vitt. Godtyckligt utmärkta raka trendlinjer är också i vitt. Graf: FreeStockCharts

Det vi kan se i grafen är att den är i en uppåtgående trend där både de 50-veckors och 100-veckors löpande genomsnitten är på väg upp.

Vidare ser vi att vi nu är ganska mycket över det 50-veckors löpande genomsnittet vilket möjligen indikerar att vi över de närmaste veckorna är på väg tillbaka till det löpande genomsnittet.

Hur som helst så är det här ett bra alternativ för dig som vill investera i säkra och bra utdelningsaktier, men inte vet vilka aktierna är.

Prenumerera på RSS