Britternas lokalval

I morgon den tredje maj så är det dags för britterna att ha lokalval. Mer än 4,000 platser ska fördelas i 150 olika kommuner eller councils. Det kommer också att vara Borgmästarval i flera olika städer. Jag tänker att det är bra och det är bra eftersom det ger befolkningen möjlighet att ge premiärminister Theresa May och hennes rasistregering en näsknäppa.

Grå bild med text om britternas lokalval

Jag tänker att hela mediaetablissemanget borde ha tagit tydligare ställning för de britter av Karribiskt ursprung som tillvaratagits och sedermera även blivit deporterade, den så kallade Windrush-generationen.

Theresa May gjorde sig ju känd som en väldigt hårdhänt inrikesminister i David Camerons regering och nu har hon efter en massa tillfälligheter lyckats få makten. Det är dock tydligt att hon inte har den tyngd som krävs av ämbetet och många av britterna börjar dra öronen åt sig. Dels håller hon på att förhandla bort britternas kort med EU angående Brexit, dels blir det alltmer tydligt att det är en ovanligt osympatisk och rasistisk kvinna.

För det är ju May som har det yttersta ansvaret för att gamla människor från Windrush-generationen har blivit hemlösa. Det var hon som skapade politiken som gick under namnet “fientligt tillstånd”. Det var hon som beställde bussar med texten “Är du i Storbritannien olagligt? Då ska du åka hem!” Hon kände till vilken status Windrush-folket hade och hon valde att inte göra någonting.

Buss med texten "In the UK illegally? Go home or face arrest."

Obehagliga kvinna.

 

Prenumerera på RSS